Ford Ranger Forums banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
179 Posts
Discussion Starter #1
Alright guys, so as you know, i have a 2002 with a 4.0 and a V6. My first problem started today when i went to switch out of 4X4 low back to 2wd and it would switch back, but the light for 4X4 low stayed on, on the dash. Then i notice my rpms are super high, i was in a 55mph zone, and i was at lik 4500 rpm constantly, obviously im thinking that its stuck in low? or missing a shift? side note when i drop it in 2nd or 1 on the shifter, it sounds like hell and is really like jumpy when i touch the gas. anyhelp?!?
 

·
Premium Member
Joined
·
3,321 Posts
Did you switch it to neutral when going back into 2wd? If not, you may be in 4x4 still...
 

·
Registered
Joined
·
179 Posts
Discussion Starter #3
...im a dumba$$ haha, i tried that this morning and of course it worked. ha thanks danny
 

·
Registered
Joined
·
3,411 Posts
Simple mistake! It otay buddy! lol
 

·
Premium Member
Joined
·
3,321 Posts
Glad that fixed it! I did the same thing before... that's how I figured that's what happened... LOL
 

·
Registered
Joined
·
712 Posts
its always a good rule of thumb to put it in reverse for a few feet after you take it out 4wd also. just to make shure it is fully out of 4wd.
 

·
Registered
Joined
·
1,321 Posts
glad you found the trouble but this made me laugh a little haha
02blueranger said:
i have a 2002 with a 4.0 and a V6
 

·
Registered
Joined
·
74 Posts
hahahaha lmfao it happenes buddy and hey fordzilla i got a 99 with a 3.0 in ahaha ik bitch motor but its ok tho saves me gas money every week
 

·
Registered
Joined
·
3,411 Posts
a 3.0 saves you on gas? lol... im being raped at the pump doing 50 miles at least a day with 18mpg... I need a flippin fusion hybrid!!! LOL
 

·
Registered
Joined
·
3,411 Posts
haha. I like that car though! Car of the Year! LOL... my 4.10 gears kill my mpg!
 
1 - 11 of 11 Posts
Top